Over Bibi

De wereld is een mooie, indrukwekkende en uitdagende plek om te zijn. Tegenwoordig staan we weinig stil bij dat wat er is. Het gevoel om geleefd te worden is voor menigeen bekend. Soms slaat dit zelfs door in overleven, waarbij er geen ruimte meer is om te ontspannen, om je heen te kijken en te waarderen wat er is.

Jarenlang heb ik in een overleef modus geleefd. Ergens diep vanbinnen wist ik wel dat het leven dat ik leidde niet bij mij paste, maar ik was te bang om het uiterlijke plaatje op te zeggen. Wat komt daar immers voor in de plaats? Om dit stemmetje diep vanbinnen de mond te snoeren greep ik elke manier om mijn gevoelens te onderdrukken aan. Een eetstoornis hielp mij niet te voelen en me aan te passen aan verwachtingen. Angstklachten leidde mij af van waar het werkelijk om ging; mezelf niet willen zien, geen verbinding durven maken met mezelf. Ik verloor mezelf in eten en niet eten, obsessief sporten, teveel drinken, te hard werken en teveel piekeren.

Dit overleven was niet leefbaar en op een diepte punt besloot ik te kiezen voor het leven. Hierbij hebben verschillende vormen van therapie en coaching mij geholpen, maar wat bij mij een duurzame verandering heeft veroorzaakt is yoga. Door yoga werden mijn gedachten rustiger en leerde ik om te voelen en te luisteren naar mijn lichaam en de grenzen die het aangeeft. Na vele jaren yoga beoefening ben ik opleidingen gaan volgen om yogadocent en coach te worden. Op deze manier kan ik de helende werking van yoga doorgeven aan iedereen die een verlangen heeft om de verbinding met zichzelf te herstellen. Op deze website kan je meer informatie vinden over de manier waarop ik yogales geef en hoe een coachsessie er bij mij uitziet.

Prayer

In de blogs op deze website vertel ik meer over mijn ervaringen en over de helende werking van yoga onder andere bij eetproblemen. Vanuit mijn ervaring ben ik ervan overtuigd geraakt dat yoga een hele mooie, zo niet onmisbare, aanvulling is op de reguliere behandeling bij een GGZ. Vanuit deze overtuiging geef ik mijn yogalessen en hoop ik steeds meer mensen te bereiken die hier baat bij kunnen hebben.

Opleidingen

Na de middelbare school begon ik met de opleiding Bouwkunde aan de Technische Universiteit in Delft. Deze heb ik in 2007 afgerond en daarna heb ik een aantal jaar als ontwerper gewerkt. Ik ontdekte dat dit werk en de bouwwereld niet bij mij paste en heb me middels verschillende cursussen en opleidingen ontwikkeld in een richting waarin ik mijn ervaring met het herstel van een eetstoornis kan inzetten bij het helpen van mensen. Momenteel volg ik een studie waarin ik mij verder kan ontwikkelen als begeleider van mensen met psychische problemen.

2020 – heden   Yoga Therapie, The Yoga Therapy Institute, Amstelveen

2018 – 2020    Psychosociaal counseling, Integrale Mensacademie SPSO, Huis ter Heide

2019     Workshop Yogatherapie en Yoga bij burnout, Anneke Sips, Amsterdam

2018     Yin-Yang advanced study, De nieuwe yogaschool, Amsterdam

2016     Yin yoga docenten opleiding, De nieuwe yogaschool, Amsterdam

2016     Pubercoach, Den Helder

2015     Vakken Psychologie Open Universiteit, Amsterdam

2013     Kinderyogadocent, Dolfijn Wellness, Amsterdam

2013     Cursus werken vanuit ervaringsdeskundigheid, Ixta Noa, Utrecht

2011     Premaster Sociologie UvA, Amsterdam

2001 – 2007     Bachelor en Master Bouwkunde TU Delft